Проекти

01. Херониум Комплекс

КОМПЛЕКС ХЕРОНИУМ - вашата оаза на мирот на само девет минути од центарот на Скопје.

Како и каде го замислувате Вашиот живот?

Веројатно со помалку стрес, помалку умор и помалку незадоволства, на некоја идилична локација.
Замислете организиран живот во квалитетен и безбеден објект, изработен следејќи ги најсовремените стандарди и трендови за домување.

Локација со која сте изолирани, а сепак блиску до центарот на градот.

Во Комплексот ХЕРОНИУМ, лоциран во општина Илинден, ќе најдете дом за каков што отсекогаш сте мечтаеле. Урбана и модерна средина, безбеден и квалитетен објект изграден по сите стандарди на само 9 минути од центарот на градот.

02. Тауријан комплекс

Домот е место, но и чувство на сигурност, спокој и комфор. Токму ваков амбиент Ви нуди комплексот „ТАУРИЈАН“ сместен помеѓу планинските падини од една страна и поглед кон прекрасното Дојранско езеро, од друга.

Комплексот „ТАУРИЈАН“ е проектиран како затворен и ограден комплекс, кој овозможува комоција и приватност.

Во комлексот има 6 идентични станбени единици, во секоја има по шест апартмани, од нив по четири со квадратури од по 50 м2 со една спална и голема тераса (кат 1 и кат 2), по еден на приземје, со две спални и двор, и по еден пентхаус на кат 3 и поткров, со пространа кровна тераса и преубав панорамски поглед.

Ѕидаријата на комплексот „ТАУРИЈАН“ е изведена од ефикасни сипорекс блокови, кои имаат висока топлотна и звучна изолација. Дополнително е поставена димит фасада 8 см. Целиот комплекс е хортикултурно уреден и обезбедени се приватни паркинг места за сите апартмани.

Во изградбата на ТАУРИЈАН се користат квалитетни и енергетски високо ефикасни материјали - првокласни шпански плочки, германски ламинат "EGT" 10 мм, 7 коморна ПВЦ столарија со боја антрацит и четисезонско француско стакло "Saint-Gobain". Тоалетите се опремени со квалитетен мебел. Надворешните врати се блиндор. Во склоп на комплексот е предвиден современ СПА Центар со сауни, парни бањи, џакузи, фитнес центар и базен.

Начин на финансирање: AGATON CONSTRUCTION го финансира комплексот ТАУРИЈАН од сопствени средства и апартманите немаат никакви товари со хипотеки. АГАТОН за финансирање на потенцијалните купувачи има склучено договори со две банки ПРО-КРЕДИТ и НЛБ-ТУТУНСКА Банка, кои одобруваат станбени кредити со учество од 20% и рок на отплата до 30 години, со најниски каматни стапки на пазарот.